Å finne sin form og få med seg flere ledere

Vi drømmer alle om fulle søndagsskoler og ivrige voksne som står i kø for å få være med som ledere. Men realiteten er ikke alltid slik. For noen er det lett å finne en form og dag som passer for både barn og voksne, mens andre trenger litt tid til å finne det som fungerer best. Flekkefjord kirke er en av dem som har prøvd seg frem, og som nå opplever at de er på veg til å finne en form som fungerer for dem.

Lanserer Himla bra ressursside for trosopplæring

– En digital ressurs til trosopplærere og menighetsansatte, sier prosjektleder.

Av: Ingunn Marie Ruud, KPK

Finner skatter  –ute og i Himla bra

Finner skatter –ute og i Himla bra

Skattejakt i fjæra, barn som ler og løper, det er Niseungen barnelag som er samlet en dag i januar. Trosopplærer Kathrine Tolo Vassbø leder samlingen etter opplegg hun har funnet i Himla bra.

Frivillighet er i endring

–Jeg vil være med å legge til rette for nye måter mennesker kan bidra med sine gaver og sitt engasjement, sier Maria J. Sammut, ny frivillighetsrådgiver i SØNDAGSSKOLEN NORGE.

Snur en negativ trend

Færre og færre barn gikk på søndagsskolen i Ognedal (Rogaland). Da tok lederne grep, de innførte leketid og dro på besøk til barnefamiliene i bygda.

Barn som blir seksuelt krenket i Jesu navn

–Hvordan kan vi unngå at en overgriper kommer hånd i hånd med Jesus til barna i våre søndagsskoler?, spør generalsekretær Gøran Byberg. Han har i 2016 jobbet spesielt med denne problemstillingen, og hans dom er klar. Det minste vi kan gjøre er å sikre at alle ledere leverer politiattest.

Bildet er hentet fra en reportasje i avisen Ytringen

Behovene styrer oppstart

I høst startet gruppene Barnetrall og Gulliver søndagsskole opp. Gruppene er ulike, men har det til felles at de synes SPRELL LEVENDE er bra.

–Barna spør om å få synge dem igjen

–Det er helt tydelig at sangene fra Bibelbeat CDen faller i smak hos barna. De synes sangene er morsomme, og spør om å få synge dem igjen, sier Katrine Flaa. Hun er menighetsmusiker i Oppegård, og har brukt sangene både i kor og på leir.

SØNDAGSSKOLENs egen dag

Søndag 11. september er Søndagsskolens dag i hele Norge. Søndagsskole-bevegelsen formidler viktige verdier til barna og til samfunnet vårt. Og flere barn og voksne må få bli med! La alle der du bor få merke at søndagsskolen har en viktig plass!

Ny landsstyreleder

Siri Lindtveit (Rogaland krets) er valgt til ny landsstyreleder i SØNDAGSSKOLEN NORGE. Det ble også valgt nytt landsstyre på generalforsamlingen som ble holdt i Ålesund 17. – 19. juni.