Finner skatter –ute og i Himla bra

Skattejakt i fjæra, barn som ler og løper, det er Niseungen barnelag som er samlet en dag i januar. Trosopplærer Kathrine Tolo Vassbø leder samlingen etter opplegg hun har funnet i Himla bra.

Kathrine som er trosopplærer i Sandnessund menighet i Tromsø er godt fornøyd med opplegget fra Himla bra, og det er absolutt noe hun kunne tenke seg å bruke igjen.

Skattejakt i fjæra
Niseungen barnelag har barn i alderen tre til åtte år. Vanligvis har de samlinger inne, men denne kalde januardagen samles de utendørs. Navnelek, løping, sang og skattekiste, alt rundt temaet den barmhjertige samaritan. Barna følger spent med når skattekista åpnes, her trekkes det opp bandasje, plaster, et stort rødt hjerte og bibelen. Men det som skaper aller mest undring er konvolutten med oppdraget i. Gleden er stor da de endelig kan få åpne konvolutten, og det er et skattekart inni! Dermed er skattejakt i full gang, og det ble funnet en masse skatter, både de hjertene lederen hadde lagt ut og andre skatter som bare barn kan finne i fjæra. Barna limer, tegner og skiver på flotte hjerter, til tross for kaldt vær og uteklær med votter. Hjerter tar de med seg hjem, og skal gis til noen de vil glede.

Har tro på Himla bra
–Jeg har brukt opplegg fra SØNDAGSSKOLEN  i flere år, og jeg synes dette har vært et meget godt verktøy i arbeidet med å nå ut til barn i alderen tre til ti år. Derfor har jeg stor tro på Himla bra, forteller Kathrine. Hun synes det beste med å være trosopplærer er å få være sammen med barn i ulike aldere, og å gi dem det som trengs aller mest, den største gaven. Utfordringen for henne er å få tiden til å strekke til, og det å kjøpe for eksempel opplegg til dåpsskole i Himla bra kan være en måte å møte den utfordringen på.

Kathrine

–Jeg har tro på Himla bra, sier Kathrine Tolo Vassbø