Båtbygging i strålende sol

Det var strålende sol fra blå himmel da Omvikdalen søndagsskule i Kvinnherad endelig kunne starte opp igjen – en perfekt dag for å samles utendørs!

12 barn og ni voksne møttes i Steinparken i Rosendal denne siste søndagen i september.

Reisen til Genesaret
Barna fikk være med på en reise tilbake i tid, til Genesaretsjøen og fortellingen om fiskerne som fikk stor fangst da de på Jesu ord kastet garnet på nytt, selv om de hadde fisket hele natten uten å få noe.

Etterpå bygget barna hver sin båt. Her var det mange dyktige båtbyggere! De spikket master, festet seil på masten og spikret rekkverk. Plankebiter med baug og mast og laminerte seil med hull til innfesting lå klart, i tillegg til annet de trengte til byggingen. Å hente sin egen mast i skogen og å bruke kniv og hammer var populært! Og med såpass mange voksne til stede gikk det helt fint. Flere av båtene fikk testet sjødyktigheten i bekken i Steinparken.

Følelsesfisker
I samlingen brukte de lekefortellingen fra Sprell levende. I fiskegarnet hang laminerte fisker med følelser skrevet bakpå (bildet øverst). –Barna fikk en fisk hver, og vi brukte god tid på å snakke om de ulike følelsene, forteller søndagsskoleleder og menighetens trosopplæringsleder Kristine Hestad.
Etterpå var det tid til undring og refleksjon.

Vil være mer ute
–Vi er alltid utendørs første samling om høsten og siste samling før sommeren. Vanligvis låner vi Gulliver og såpeboblemaskin fra kretsen, men denne gangen ble det utdeling av små såpeboblebokser til velkomst istedenfor, sier Kristine.

Normalt kan søndagsskolen gå inn i det lille lokalet Sagstova om været blir for ille. Nå er dette for trangt. Etter den første samlingen ble lederne enige om at det var godt å være ute. – Vi opplevde at dette med smittevern er mye enklere når vi er ute. Vi vil gjerne være ute flere ganger, men det blir jo ikke så kjekt i regnvær. Bedehuset vårt er lite, og det kan lett bli trengsel. Så vi håper på flere søndager med fint vær!

Klatre i trærne
En annen fordel med å være ute er at aktive barn får bevege seg og klatre i trærne før og etter samlingen, og får brukt litt energi. – Når vi er i bedehuset kommer de fleste i bil, og aktive barn er da "ferdig opplada", smiler Kristine.

Som avslutning på samlingen denne søndagen var det utdeling av Barnas til alle, og gave til femåringene, som var spesielt invitert denne gangen. Og de som hadde tid ble sittende igjen og spise medbragt niste og prate i godværet.

I denne saken finner du flere gode tips om utesøndagsskole!