Bønnen har båret gjennom hele livet

Bønn har alltid vært viktig for Bertha Nordang Nymo. Gjennom arbeid og frivillig engasjement, og gjennom alle livets faser har hun vært, og er, et bønnemenneske.

Bertha er opprinnelig sunnmøring, men helt siden 1970-tallet har 78-åringen bodd i Troms. Der er hun nå medlem i det lokale husflidslaget, og har for øvrig alltid vist stort engasjement i frivillig arbeid – i lag, menighet og søndagsskole der hun har bodd. Hennes store hobby nå er å bake lefser på bestilling!

I perioden 1998–2008 jobbet Bertha i Søndagsskolen Norge og har også vært frivillig tillitsvalgt i organisasjonen. – Jeg brenner fortsatt for søndagsskolen, understreker hun.

Bertha Nordang Nymo

Sterkt bønneliv
Bønnelivet var sterkt allerede gjennom ungdomsårene og da hun tok sin utdanning. I 1965 meldte Bertha seg inn i Lærernes Misjonsforbund, og har vært medlem siden. – Jeg har vært aktivt med i Målselv LMF-forening helt siden jeg kom hit i 1973. Nå er vi bare to igjen i foreningen...

Blant alt hennes engasjement har hun også hatt ansvar for kvinnenes internasjonale bønnedag, i samarbeid med NLM og den lokale menigheten.

Bønn for og med barna
–Bønnen var viktig for meg da jeg jobbet som lærer. Elevene jeg hadde ble som mine egne barn - de stod meg veldig nær, forteller Bertha.

Et helt eget fokus på bønn hadde hun også i søndagsskolen hun ledet i Målselv. –Jeg snakket ofte med barna om bønn. Og jeg laget en bønnesnor med bønnelapper, hvor barn skrev eller tegnet på lapper, det de ønsket å be om. Lappene hengte vi opp på snora.

På vei hjem måtte jeg stoppe bilen og takke Gud

Flere bønnesvar
Mange ganger gjennom livet har Bertha opplevd å få bønnesvar – særlig de siste årene hun var aktiv i søndagsskolesammenheng. Hun ønsker å dele en av disse opplevelsene med oss:

– Det ble bedt om at det skulle startes søndagsskole i Oksfjord. Der bodde det en læstadiansk familie med fem barn. Ei av jentene dro til Hurdal på folkehøgskole, og da hun kom tilbake startet hun søndagsskole på Storslett, et stykke unna.

Men hvilke lokaler skulle søndagsskolen bruke? Hun fikk nei da hun spurte læstadianerne om de kunne bruke kapellet. Likedan fikk hun nei  da hun spurte om støtte til innkjøp av en flanellograf. Da ble sparepengene brukt for å kjøpe flanellografen!

Jeg fikk være med på søndagsskolesamling og møte lederne, de fikk lov til å ha søndagsskolen på den lokale skolen. På vei hjem fra den samlingen måtte jeg rett og slett stoppe bilen og takke Gud i takknemlighet!

...bønn er fremdeles sentralt og viktig i livet mitt

Nå er livet mitt i sin siste fase, avslutter Bertha Nordang Nymo, men jeg har fortsatt mye å være takknemlig for og bønn er fremdeles sentralt og viktig i livet mitt.

Publisert 14. januar 2022